lørdag 29. mars 2014

Animasjonsdager på Follo Folkehøgskole

Jeg har tilbringt 4 dager på Follo Folkehøgskole sammen filmlinjeelevene der. Fire kjempeflotte dager med en utrolig talentfull gjeng! Denne gangen var oppgaven helt fri: Noen hadde laget forslag til manus i forkant og noen begynte idèutviklingen første dag. Felles for de fleste var at Stop Motion- animasjon med bruk av iPad og Animasjonsboks for iPad var nytt. 
Første dag startet med en gjennomgang av cut- out- animasjon. Elevene fikk også en intro i bruk av Animasjonsboks for iPad og selvfølgelig appene vi brukte. Derettter gikk vi gjennom enkel dramaturgi for kortfilm. Mye av dette var kjent stoff for elevene, så det tok ikke lang tid før de var i gang med forberedelser til sine egne filmer. Og var det noe denne gjengen var skikkelig dyktig på, så var det forberedelser! Noen gikk ut og fotograferte sine egne bakgrunner, mens andre viste frem svært gode tegneferdigheter

Disse figurene tilhører en film som ikke ble ferdig, desverre. Den mangler fortsatt lyd, og jeg vil legge den ut så snart elevene har ferdigstilt den. Her kan dere virkelig forvente dere en godbit med disse fantastiske karakterene på fotografier tatt av elevene selv.


Jeg liker at en har god tid på slike prosjekter; det kommer tydelig til uttrykk i både figurer, bakgrunner og manus. Det gjør noe med det ferdige produktet når en rett og slett har TID til å fordype seg i den en skal fortelle!
Slik ser det ut når Animasjonbokser for iPad brukes som filmstasjoner.

Vi brukte fire animasjonsstasjoner på dette kurset. For å få optimale lysforhold, slukket vi alt taklys og dro ned persiennene. Det bedrer kvaliteten på filmene.
Disse to kunne gått rett til Barne- TV!
Og noen fortalte sanne, interne, skolehistorier:
 Den første filmen jeg vil vise er en liten thriller, og den egner seg sikkert ikke for de aller minste barna. Jeg synes denne filmen har store kvaliteter, og de som lagde den har bestemt seg for å lage all lyd på nytt på bedre utstyr enn iPad. Noe jeg støtter de i, men det betyr absolutt ikke at denne versjonen er dårlig- den kan bare gjøres enda bedre. Jeg tillot meg å legge til rulletekster- det gikk litt fort på slutten av dagen i dag...
(Filmene er komprimert og egner seg ikke for visning på stor kjerm)