fredag 20. mai 2016

Animasjonsturne i Målselv

Jeg har tilbringt de siste tre dagene i Målselv kommune, hvor jeg har besøkt 7. trinn på Fagerlidal skole og 5. trinn på Olsborg skole.
I dette DKS- prosjektet analyserer vi og animerer dikt fra den lokale Målselv-dikteren Arne Lyngås. Han har skrevet noen flotte dikt som egner seg veldig godt som manus for elevene. Jeg liker godt den lokale forankringen, det er viktig at elevene får oppleve krefter fra eget nærmiljø. 

I prosjektet arbeider vi med kompetansemål fra norskfaget; tolke og analysere tekster. I tillegg arbeider vi selvsagt med farger, komposisjon og det å skape dybde i miljøet. Dette tilhører kunst og håndverksfaget.

 På Fagerlidal skole fikk hver gruppe bare en dag på å lage film, mens de på Olsborg skole får to dager. Oslborgelevene vil derfor ikke ferdigstille sine filmer før jeg kommer tilbake om to uker. De lastes da opp i denne bloggposten. Desverre så er en dag til en såpass stor oppgave i knappeste laget. Elevene har laget flotte bakgrunner og figurer, men desverre fikk vi for liten tid til å legge på lyd. Vi kunne gjerne også arbeidet mer med å finne bevis for læring i de ferdige filmene. Men alt i alt tror jeg elevene sitter igjen med mye læring, og at de har hatt det veldig gøy underveis.

Her ser dere et lite utdrag av skjemaet elevene bruker til hjelp i analysen av diktet. De arbeider 4-5 elever i hver gruppe, og skjemaet skal hjelpe de til å bli enig i hvordan de vil visualisere det skrevne ord. 

Noen ganger er det godt å ha noe å se etter......

Kulturskolen i Målselv har gått til innkjøp av to animasjonsbokser for iPad. De er til god hjelp i prosjektet.Ingen kommentarer: