søndag 18. mai 2014

"Si det!" på F21

Jeg og Elin har på nytt vært på tur med var DKS- produksjon "Si det!- et skulpturelt animasjonsverksted" Dette er det nest siste prosjektet dette skoleåret, men heldigvis har vi fått kontrakt for neste skoleår også, så det er bare å glede seg for dere som får besøk av oss! For dette er gøy!
Disse to dagene besøkte vi mottaksklassen og alfabetiseringsklassen på F21. Denne klassen består av elever som er relativt ny i Norge, så språk kunne absolutt bli en utfordring her. Men vi var trygg på at dette prosjektet fungerer fint likevel, for film og kunst er så visuelle medier. Det gjalt bare for oss å skravle minst mulig utenom det vi ville frem til. (Noe som kan være utfordring nok for to skravlete trøndere som oss...)
Vi endte opp med å bli veldig, veldig imponert over gjengen vi møtte; med liv og lyst kastet de seg over oppgaven og viste frem en arbeidsvilje som overgikk all forventning. Makan til gjeng har vi ikke møtt i dette prosjektet før; utrolig lærevillige, utholdenede og kreative elever! Og der språkforståelsen sviktet, tok det visuelle over. Dette var et godt bevis for at en enkelt kan formidle historier via skulptur og film selv om det norske språket ikke er 100% perkekt ennå.
(Filmen er komprimert og egner seg ikke for visning på stor skjerm)

Ingen kommentarer: