torsdag 12. desember 2013

Musikkanimasjon i Trondheim

I går gikk Mediepedagogenes kurs "Kreativ læring med iPad" av stabelen i Trondheim. Dette var et pilotprosjekt vi har satt i gang for å stimulere til økt medieproduksjon i skolen, og vi har hatt fulle hus med ventelister hele veien. Vi har arrangert til sammen 4 kurs, to i Oslo og to i Trondheim. Det er nå mulig og bestille disse kursene som hel og halvdagskurs fra meg. De anbefales for skoler som har gått til innkjøp av iPader og verker etter å sette  gang med kreativ læring! Både animasjon, kreativ læring og musikkproduksjon kan bestilles.

I dette kurset la vi hovedvekt på animasjon og musikkproduksjon. Jeg hadde med meg Rolf, en svært dyktig lærer med mye erfaring i Garage Band i skolen, og sammen ledet vi to kurs i Trondheim i går. Deltagerne var alle lærere, enten i grunnskolen eller i kulturskolen.
En ivrig gjeng lagde både animasjon og komposisjon. De hadde drøye 40 minutter på hver oppgave, så her gikk det virkelig unna! Jeg må si jeg ble meget imponert over hva de klarte på den korte tiden.
Jeg fikk desverre ikke tatt med med animasjonsboksen for iPad til dette kurset, så det ble stativ- animasjon i stedet. Dette vises på filmene ved at lysforholdene ikke er optimale, men det hindret  absolutt ikke skapergleden! Det viktigste var at deltagerne lærte det grunnleggende, og det er filmene under et godt bevis på!

Ingen kommentarer: