mandag 23. mai 2011

Gi femåringene et kamera!


På søndag ledet jeg et animasjonsverksted i regi av Trondheim Barnefilmklubb. Det som møtte meg var 12 entusiastiske barn i alderen 5-11 år, hvor to tredjedeler var 5-7 år gamle. 
Wow, tenkte jeg; Her skal det bli action!
Jeg startet dagens femtimersløp med å vise barna en bro. Hvem bor her?, spurte jeg. Jo, det var trollet! Men hvem skal gå over broen? Tja....det kan være bukkene, men det behøver ikke å være de....
Barna fikk så i oppgave å lage en fantasifigur som skulle passere trollet; Det kunne være hvem som helst. 
De skulle i tillegg komme opp med hva de skulle si når trollet ville forsøke og stoppe de!
På bildet ser dere en bakterie i samtale med trollet! Det manglet absolutt ikke på fantasi!
Samtidig med denne oppgaven, lagde barna en akvariumsanimasjon helt på egen hånd. Her var engasjementet stort, og fantasien i fri flyt! Det var helt fantastisk å gløtte bort på barna og se den ekte gleden de viste over å mestre dette mediet. Etter svært lite instruksjon, hadde de absolutt ingen problemer med å lage sin egen animasjon. 

Femåringer mestrer så absolutt animasjon!
Tusen takk til dere engasjerte foreldre som var behjelpelig underveis!

2 kommentarer:

Marianne sa...

Spennende å lese om erfaringene dine. Jeg har selv laget mange animasjonsfilmer med 5-6 åringene, og kjente meg godt igjen i beskrivelsene dine. Barn kan så utrolig mye! Kjekt å se filmene som ble laget.

Bente (Animasjon i skolen) sa...

Tusen takk, Marianne! Jeg håper vi treffer på hverandre en gang om vi er på samme sted eller arrangement, jeg skulle gjerne prata litt og delt noen erfaringe sammen deg. Og gratulerer med fin artikkel i i TILT! Det var interessang lesning.
Bente