torsdag 14. oktober 2010

Mye bra med gode tegneferdigheter

Elevene på Mykland hadde som oppgave i animere en handling inn i et kjent kunstbilde som de skulle kopiere. Ordet KOPIERE har i grunn en litt negativ klang, men når den ser på hvor mye egenart elevene legger inn i SKRIK, EN BRUDEFERD I HARDANGER og KAMPEN FOR TILVÆRELSEN er det med rette at man blir skikkelig imponert. Gode tegneferdigheter kan så absolutt bidra til at man får et personlig uttrykk i bakgrunnen som tegnes, selv om man "kopierer" fantastisk kunst . 
Bare se her:
 


Bildet skisseres opp, og linjene fremheves ved at de markeres med sort tusj. Her er det tydelig at elevene har kunnskper om bruk av perspektiv for å skape dybde i et todimensjonalt miljø.

  
Elevene ville ha en bil som skal komme kjørende ned gata. Dette løste de ved å printe ut bilen i tre ulike størrelser. Ved å skifte ut bilen til en større versjon dess nærmere den kommer, benyttes dybden i tegningen.
 ...og vips, elevene har en ny og fresh versjon av Kristian Kroghs "Kampen for tilværelsen"   Barna står ikke i kø for å få brød i 2010, de står i kø for å kjøpe Playstation 4 SLIM.
 I Edvard Munchs bilde, kommer både en engel, ei jente og en jeger på besøk. Jeg lurer på hvem som skremmer Skrik mest?
 ...og Brudeferden i Hardanger er ikke lengre den idylliske ferden vi er vant til å se på Tidemann og Gudes bilde med bunadskledde bønder. I denne filmen kan vi vente oss store overraskelser på vei innover i fjorden...
Og her er de superflinke animatørene fra Mykland! Det var hyggelig å treffe dere, og... 
...lykke til videre med filmproduksjonen!

Ingen kommentarer: