mandag 18. januar 2010

Animasjonskurs i Ålesund

14 lærere og kulturskolelærere møtte til kurs i Ålesund i dag! Dette var første dag av en kursrekke på 5 kurs i fire byer i regi av Norsk kulturskoleråd.
I morgen står Molde for tur!
Deltagerne ble delt i tre grupper, og sammen skulle de både planlegge, tegne storyboard, animere og redigere i løpet av noen hektiske timer. Å animere tar tid, så selv om filmene bare varer noen sekunder, så vit at det faktisk ligger MYE arbeid til grunn for det dere ser. Men først en liten presentasjon av animasjonsgruppene:
Dere kjenner vel igjen norsken, svensken og dansken? Barneskolelærerne jobbet med metoden "hermefilm"- Det vil si at de filmatiserte en allerede kjent historie.
Kulturskolelærerne valgte å ta utgangspunkt i Håkon Blekens bilde "Kristian har overblikket" Med en flott Kristian i plastilina, lagde de sin egen tolkning av dette flotte bildet. Resultatet ble både morsomt og overraskende.
Ungdomsskolelærerne lagde også en tredimensjonal film. De benyttet ulike dukker for å fortelle sin historie. De var desverre litt uheldig med det tekniske i dag- et fuskende kamera, men det forhindret ikke at de likevel fikk lagd ferdig en liten snutt.

Her er dagens produksjoner:


2 kommentarer:

Mariann Sæbjørnsen sa...

Hei Bente! Takk for et kjempeflott kurs! Du er inspirerende og en dyktig kursholder! Skulle gjerne hatt flere dager! :)
Lykke til videre!
Klem

Bente (Animasjon i skolen) sa...

Tusen takk, det var jammen hyggelig å høre! Skulle gjerne vært sammen dere flere dager jeg også- det er så mye jeg vil vise dere! Er på plass i Trondheim etter etter kurs i Molde i dag! Blir godt å være i samme by i et par dager nå!
Lykke til med animasjonsarbeidet!
Bente