lørdag 2. februar 2013

iPad -animasjon med 1. trinn


Jeg har tilbragt to dager på Lilleby skole i Trondheim via Midt- norsk filmsenter og Den Kulturelle Skolesekken. Der har jeg animert med iPad med 1. trinn; en ivrig gjeng som syntes at animasjon var både enkelt og lett. Lydarbeidet falt spesielt godt i smak!



Det er noen utfordringer knyttet til iPad- animasjon som ikke er tilfelle på den tradisjonelle måten jeg stort sett driver med; Vi har ikke utviklet animasjonsbokser for iPad ennå, noe som betyr at vi må benytte vanlig innebelysning i filmen. Dette resulterer i alt det kommer med en del skygger og at det generelt sett blir et lite stabilt lys ettersom romlyset er i forandring hele dagen. På filmene opptrer dette som flimmer. I tillegg står stativet iPadstativet er løst, og det er dermed utsatt for at barna kan forskyve hele filmsettet dersom de uheldigvis kommer borti det. - Det er ikke værre enn at en begynner på nytt, men vi må jo også ta litt hensyn til barnas tolmodighet. Det tar lang tid å animere, så en bør ikke begynne på nytt så alt for mange ganger. Bruk helst onion- skin om det skjer en liten forflytning. 
 Men, det er heldigvis mange fordeler også; intuitivt, ingen ledninger, lett med redigering og god kvalitet om en ser bort fra lyset. Barn fra 3 år klarer dette med den største enkelhet! Ta en titt på filmene. (Fimene er komprimert og egner seg ikke for visning på stor skjerm)
 
 
(De er dessverre komprimert og egner seg ikke for visning på stor skjerm)

1 kommentar:

Mariann S Sæbjørnsen sa...

Synes ikke at det gjør noe at det blir skygger jeg. Filmene var søte og det viktigste er jo at de lærer :)