torsdag 10. november 2011

Midtnorsk animasjonskurs!

I dag gikk startskuddet for mitt tredagerskurs i animasjon i samarbeid med Midnorsk filmsenter i Trondheim. Vi fikk en pangstart i dag da profesjonell animatør Thor Sivertsen holdt et to timers langt foredrag om arbeidet han har bedrevet siden 80- tallet! Det var en fascinert gjeng som som var svært lydhøre når han fortalte om eksempler fra prosessen bak filmer som Vroom, Gurin med reverompa, Kurt blir Grusom, med flere! Det var nok flere som gispet litt over hvor mye arbeid som faktisk ligger bak noen ganske få sekunder meg tegnefilm! 
Takk for et flott foredrag!
Det var med en viss ærefykt jeg tok over og satte i gang mitt lærerkurs etterpå! Det arbeidet vi gjør i skolen med animasjon kan ikke sammenlignes med det som skjer i det profesjonelle animasjonsmiljøet, men forhåpentligvis er det mange lærere som bidrar til at barn vokser opp og ser at de med enkle midler kan benytte film som formidlingmedium for sine historier.

For å unngå en for teoritung dag, startet vi med stasjonsundervisning hvor målet var å teste ut ulike teknikker;
 En ny forandring for hver eksponering! Hver gruppe var 15 minutter på hver stasjon, så hele 15 mennesker har animert på denne leireklumpen i dag!
 Vi tester Pixillasjon!
...og direkteanimasjon!
I morgen starter vi arbeidet med å lage tre reklamefilmer for noen fantastiske, fiktive, produkter! Følg med videre!

Ingen kommentarer: