fredag 24. september 2010

Noen ganger er det alright....

For det meste er det alright, egentlig! Men, det hender ting ikke er så alright likevel, og det opplevde desverre en av animasjonsgruppene på dagens kurs. 
I løpet av kursets første 5 timer var alt i skjønneste orden, og under redigering, rett før siste lydlag skulle redigeres, streiker Windows Movie Maker!!! 
Det henger og det henger og det henger....Puh! 
Jeg har alltid sagt at WMM er et elendig redigeringsprogram, og heldigvis er alle andre programmer bedre. Men....nå er det slik at ved animasjonsprosjekter i skoler rundt omkring er det stort sett dette som er tilgjengelig, og da blir det gjerne det som benyttes. Det er jo enkelt i bruk, og det er gratis!
Ikke er det de mest fancy tingene vi gjør i skolen heller.... 
Men det er uansett utrolig frustrerende når programmet ødelegger moroa!
Men nå litt positivt fokus:
Det var god stemning hele dagen, og det var 11 lærevillige lærere som møtte til kurs! I løpet av dagen tok de i bruk flere materialer for å lage figurer og bakgrunner til sine filmsnutter. Jeg ble spesielt imponert over tilskuerne på Bodø Glimts stadion. 
STILIG!
Jeg har alltid med et utvalg av materiell som kursdeltagerne kan benytte. Men noen ganger er det bare å rekke ut handa, så finner en noe som egner seg! I dette tilfellet var det kaffekopper som gjorde nytten som skuespillere.
Fiffig!
Lykke til med framtidige animasjonsprosjekter!

Vi hadde dårlige lysforhold på konferanserommet som ble brukt til kurset. Under optimale forhold blir bildene skarpere.


2 kommentarer:

Oppegård Kulturskole sa...

Kjenner meg igjen med */&%/&%* WMM. Det er ganske frustrerende og det stjeler tiden!!

Bente (Animasjon i skolen) sa...

Jeg har egentlig hatt lite problemer med mine egne maskiner, men desto mer på skolens maskiner. Jeg lurer på om jeg kanskje bør begynne å tenke andre alternativer i skolesammenheng...