fredag 17. september 2010

Alt kan animeres- FIGURER


Dette er starten på en serie jeg har valgt å kalle
"Alt kan animeres" 
I disse innleggene kommer jeg til å skrive litt om tips og triks til hobbyanimatøren i skole og kulturskole. 
Først ut er noen eksempler på figurer:
Om du benytter ståltråd som skjellett for figurene dine, kan disse hodene benyttes. De ser flotte ut, men har et dødt utseende. Om øynene skal funkle og munnen snakke, må en klistre munn og øyne utepå. Hendene har en NYDELIG utforming!
 Hva slags materiell du velger for dine figurer er med på å påvirke det du formidler i filmen din. Typisk for animasjonsfilmen som sjanger er figurer som enten er tegnet eller moddelert. Figurene er ofte karikerte og stereotype
Når en arbeider med barn, kan valg av materiell ofte være halve moroa med å lage animasjonsfilm. Det er viktig å huske at 
ALT KAN ANIMERES
En trenger ikke å være verdensmester i modellering for å sette i gang med et filmprosjekt!
For de aller minste barna, helt ned til 4 års alder, er Lego ypperlig. Figurene kan enkelt festes i et legobrett, og forflytningene er dermed under kontroll.
Så snart barna kan å håndtere en saks, kan de lage cut- out animasjon! Farget papp, eller fargelagt papp, egner seg godt. Ikke bruk papir, det krøller seg ved mange forflytninger. Fest lemmene med heftemasse.
Figurer er gøy! Dagens figurer har mange ledd, og egner seg derfor ypperlig til animasjon. Ta en titt i barnas lekekasse, der er det et eldorado for hobbyanimatøren!

Ingen kommentarer: