fredag 12. september 2014

Fra bok til film på Førre skoleDa er animasjonsåret i gang! Jeg jobber for Den Kulturelle skolesekken i Tysvær Kommune i Haugesund i år, og herfra vil det komme mange spennende prosjekter.
Første skole ut er Førre skole
Edvard møter professoren
Elevene har i perioden før min ankomst hatt et leseprosjekt som heter Bokslukerprisen.  Der har de så langt lest utdrag fra tre ulike barnebøker, og det er scener fra disse bøkene som nå har blitt til små filmsnutter. Tekstene elevene har lest er passe korte og alle inneholder små spenningstopper som enkelt lar seg overføre til film!
DKS har bestilt Animasjonsboks for iPad, men den hadde desverre ikke ankommet ennå. Det går fint med stativer også
Bildene er lånt fra klassens kontaktlærer Hilde
Kompetansemål
I løpet av dette todagersverkstedet arbeider vi med kompetansemål i både norsk og kunst og håndverk. Musikkfaget er også representert, men har ikke hovedfokus denne gangen. Og selvfølgelig er alle de grunnleggende ferdighetene representert i større eller mindre grad. Et av læringsmålene er for eksempel at elevene skal tolke tekstene de har lest og oppsummere hovedinnholdet. Dette skal så formidles med digitale verktøy. I tillegg vektlegger vi hvordan de skal skape dybde i rom når miljøene lages. Når elevene lager storyboard, ser de også sammenhengen mellom tegneserie og film, som er et kompetansemål i kunst og håndverk.

Ta en titt på filmene da...

Ingen kommentarer: