søndag 15. juni 2014

Si det! På sykehusskolen, avd. Rikshospitalet


Vi er kommet til siste stopp for "Si det!"- turneen for dette skoleåret. Men vi kommer igjen i Den Kulturelle Skolesekken for Oslo neste år også! Og FOR et år det har vært; utrolig moro å møte så mange fantastiske, snakkesalige og kreative barn og deres flinke lærere. 

Vi var litt ekstra spente før dette besøket, vi har nemlig besøkt sykehusskolen på Rikshospitalet. I forkant hadde vi en forventning om at barna ville fortelle om sitt opphold der, men der tok vi feil. Vi skjønte raskt at dette var et flott avbrekk fra sykdom og typiske "sykehusting", så det barna ville formidle denne dagen var ikke noe annerledes enn ved andre skoler vi har besøkt. Og det syntes vi var veldig flott! Forskjellen her og ved de andre skolene, er antallet elever og strukturen på skoledagen; behandling først, skole etterpå. Dette betyr at elevene kom og gikk, og at det heller ikke var mer enn 4-5 elever "in action" samtidig. En ypperlig anledning for oss til å kunne gi litt ekstra hjelp og veiledning. 

 Elevene gikk inn for oppgaven med mye energi og kreativitet. 
Ta en titt på filmen, den ble veldig flott!
(Filmen er komproimert og egner seg ikke for visning på stor skjerm)

En av elevene fikk tid til å lage en ekstra film i løpet av vårt besøk! Det er sjeldent vi får tid til dette, vi har stort sett 25 elever samtidig, men når denne skolen har såpass få elever innom i løpet av en dag, så var det ekstra hyggelig å kunne gi eleven mulighet til fri utfoldelse. Hun animerte sammen med sin far, og det var veldig hyggelig og observere hvordan de to riktig koste seg sammen mens de animerte  og redigerte denne kjempefine filmen:
(Filmen er komprimert og egner seg ikke for visning på stor skjerm)
1 kommentar:

Ellen Svetlana Grønlund sa...

Det gjor nok godt for de barna og få besøk av dere. :) dokker gjør en flott jobb.