mandag 20. januar 2014

Vi animerer renessansen på Karlsrud

Jeg har vært tilbake på Karlsrud skole i Oslo for å animere renessansen! Før jul animerte den ene 7. klassen, og nå var det resten av elevene sin tur. Dette er et SKUP- prosjekt via Den Kulturelle Skolesekken i Oslo. 
Målet med opplegget er at skolen skal ta i bruk mer kreative arbeidsformer, og at lærerne etter hvert skal benytte blant annet animasjon som læringsmetodikk i undervisningen. Min rolle var egentlig å være veileder gjennom prosjektet, men akkurat denne gjennomføringen har jeg vært ansvarlig for mens lærerne har sett og lært underveis! Karlsrud er nå godt utstyrt for å drive animasjonsarbeidet videre, og jeg er ikke i tvil om at det vil gå veldig, veldig bra med de dyktige lærerne som er der!

Elevene hadde lest, skrevet og dramatisert scener fra renessansen før jeg kom til skolen. De var godt forbered og skikkelig gira på oppgaven. I hele tre dager koste vi oss med forberedelser, animasjon og redigering. Vi klarer jo ikke å fortelle alt om perioden via disse korte filmene, men de gir i alle fall en liten smakebit på hva det handler om. Også er det viktig å huske; selv om ikke alle fakta kommer frem i selve filmene, så er det mye læring underveis i prosessen når elevene planlegger sine manus. Husk at det ligger kunnskap bak det å tegne miljøene, lage tidsriktige klær til karakterene, lage tidsriktige hus, mm. Altså mye mer læring enn hva man kan se med det blotte øye!
Ta en titt på filmene og kos deg
(Filmene er komprimert og egner seg ikke for visning på stor skjerm)

http://1.bp.blogspot.com/-Ag069J9Z5Kg/UtbPASPopAI/AAAAAAAAB_Q/08MFBUCeuyQ/s1600/Reklame.+anim.ipad.PNG

Ingen kommentarer: