mandag 18. november 2013

Si det! på Bygdøy skole


Jeg og min søster, Elin, har et prosjekt i Den Kulturelle Skolesekken i Oslo i år! Vi ønsker at barn skal få uttrykke seg gjennom kunst via vårt skulpturelle animasjonsverksted. Ved å SI DET! skal de få uttrykke en mening, et ønske eller en følelse via en skulptur de lager og etter hvert får animere. Elin er utøvende kunstner med keramikk som hovedområde, og hun underviste barna i skulpturarbeid. Sammen henne lagde de personlighet inn i leira. Og i disse dagene hadde vi mange morsomme opplevelser etter hvert som figurene ble til. Barna koste seg skikkelig! Deretter tok jeg over, og leira ble levende og begynte å uttrykke barnas tanker! Vi så at dette var moro for barna, og vi ønsker på denne måten å vise de selv på en enkel måte kan lage egen kunst. Og ikke minst fikk barna anledning til å formidle noe de er opptatt av. Noen ganger kan dette være enklere via en skulptur som ligger fjernt i personlighet fra de selv. Så; meningen er barnas egen, men formidlingen kommer via barnas fantasi. Etter et år med dette prosjektet, blir det spennende å se om det er noen store forskjeller på hva barna ønsker å formidle rundt omkring i Oslo

Bygdøy skole ble vi godt mottatt av en ivrig 4. klasse. De gikk inn for oppgaven med liv og lyst! Dette var moro å se. Det var litt vanskelig å plutselig skulle mene noe for enkelte, men stort sett gikk det bra. For de fleste var det en utfordring at de ikke kunne legge fantasifulle ytringer inn i skulpturen de lagde, de skulle bruke sin egen personlighet. Vi håper å vise hva barn fra ulike skoler i ulike deler av byen tenker om ting, så derfor var vi strenge på dette! 
Elevene moret seg med prosjektet, og vi kunne blid og fornøyd dra fra Bygdøy med en fiks ferdig film som både uttrykker kreativitet og personlighet.
Ta gjerne en titt på filmen:
(Filmen er komprimert og egner seg ikke for visning på stor skjerm)

Ingen kommentarer: