torsdag 24. oktober 2013

Elevtesting av animasjonsboks for iPad

Jeg er på besøk til Evje skule i Setesdalen, og det ble helt nødvendig å la barna teste den nyutviklede animasjonsboksen for iPad. Det kommer et eget innlegg om animasjonskurset med barnas filmer, men nå vil jeg fortelle litt om animasjonsboksen:
 Med denne boksen kan barna enkelt animere i et stabilt rom som er ferdig opplyst. Veggene skjermer for skygger, og gummiknotter i bunnen gjør den sikker mot forflytning fra ivrige barn. Med små åpninger i sidene, kommer barna til fra begge kanter. iPaden er nedfeldt i topplokket, og ligger derfor stødig. Det er egentlig ikke behov for å ha remote- kamera på to iPader for å få et flott resultat med denne animasjosboksen. Boksen er såpass lav at alle rekker opp for å ta bilder.
 Vil du nærme deg animasjonsobjektet mer, så er det bare å felle ned taket. Det går an å animere på tre ulike trinn- fra totalbilde til nærbilde på et blunk! Som kjent, er det ikke mulig å zoome i animasjonsappene, og dette gjør at en ikke trenger tilleggsutstyr med dyre objektiver.
Slik ser det ut når barna er i gang! Det er også mulig å animere i 3D ved å sette iPaden inn i et spor på boksens bunnplate. Her kan en også variere på hvor nært en ønsker å animere objektet avhengi av hvordan en snur bunnplata. 
Og her er enda noen fordeler med animasjonsboks for iPad:
- Ingen ledninger eller koblinger til å snuble i. iPadene har stor batterikapasitet, og læreren sparer tid ved å slippe mye organisering i forkant
- Ikke behov for innkjøp av kamerastativ eller iPadholder. Det blir rett og slett billigere med boksen.
- Animasjonmed iPad er billigere enn med tradisjonelt kamerautstyr; Appene kan legges på flere iPader for samme pris. En animasjonsapp koster under 100 kroner, menns en lisens for f.eks Stop Motion Pro koster ca 1100 kr per lisens.
- Du får 2-4 iPader for prisen av en PC
- Du får 3-4 iPader for prisen av et kamera
. Du er i gang i løpet av tiden det tar å gjøre to tastetrykk! 
- Boksen er sammenleggbar og tar liten plass ved oppbevaring

Boksen kan allerede bestilles fra Norsk Filminstitutt som er distributør. Jeg er oppfinneren, og spørsmål om boksen kan rettes til meg; bente@animasjoniskolen.vpweb.no
Animasjonsboks for iPad er klar for utsending i januar, men bestilling kan selvsagt gjøres nå til: stig.andresen@nfi.no

PS: Prisen er ikke endelig bestemt ennå, men jeg garanterer at det ikke kommer over 3500 kroner som er prisen på den gamle typen bokser for kamera og PC. Mest sannsynlig blir prisen lavere.

Ingen kommentarer: