mandag 17. september 2012

Animasjonsteknikker på Løddesøl skole

Jeg og Hans Morten Wærp fra Kortfilmfestivalen er denne uka på sørlandsturne! I fem dager skal vi undervise barn i Aust Agder om animasjonsfilm via den kulturelle skolesekken. Hovedfokus for turneen er å gi elevene vi møter et bredt bilde av hva animasjonsfilm er, og det gjør vi ved å lage animasjon, snakke om animasjon og se animasjon.

 Tidligere når jeg har besøkt skoler har vi laget animasjonsfilm med alt det innebærer av oppgaver med manus, laging av figurer og miljøer, animasjon og redigering. Denne gangen står teknikkene i hovedfokus; Elevene skal i løpet av en skoledag lære opp til tre ulike animasjonsteknikker, samt få se enda noen flere via filmer Hans Morten har med! Slik vil vi gi barna et bredt bilde av hva animasjonsfilm kan være. Målgruppen er barn på 3.og 4. trinn
Elevene fikk prøve både pixillasjon, cut- out og direkteanimasjon i dag. Vi har hatt en kjempefin dag på Løddesøl skole. En av elevene uttalte ved dagens slutt:  Dette var som en drøm, jeg har hatt en kjempefin dag! 
Her er en av filmene som alle elevene har bidratt til. 
(Filmen er svært komprimert og egner seg ikke for visning på stor skjerm)
 


Ingen kommentarer: