søndag 18. mars 2012

Barn, bikkjer og lærere på animasjonskurs!

I løpet av to dager har jeg kurset lærerstudenter på Høgskolen i Oslo. Det var litt merkelig å være tilbake som lærer i det samme rommet jeg elsket å være i som student for 13 år siden! Her hadde ikke mye forandret seg- det var godt å være tilbake!
En gruppe studenter animerte i to dager. I tillegg fikk vi besøk av to bikkjer og to barn i løpet av kurset. Her var alle velkommen, og jentene på 5 og 6 år fikk mulighet til å lage sin egen animasjon som dere kan se nederst i bloggposten.
 Målet med kurset var å lære håndverket såpass godt at det frister å gjøre det samme med egne elever når de begynner som lærere selv om kort tid. Og etter resultatet og dømme, så er jeg sikker på at alle vil komme til å lage flotte filmer med egne elever etter hvert.
 En av gruppene gjennomførte en virkelig god idè om å animere ett av Picassos bilder. De kopierte, klipte og fargela. Dermed lagde de nye, spennende sammensetninger som ble animert på sin vei mot det perfekte sluttresultatet som Picasso skapte.
 Det var en møysommelig animasjonsprosess
Ta en titt på filmen litt lengre ned!
Barna fikk også lagd film! De hadde på forhånd laget kjempefine fisker, og animerte dermed en søt liten akvariefilm mens de voksne redigerte sine egne filmer.
(Filmene er svært komprimert og egner seg ikke for visning på stor skjerm)

Ingen kommentarer: