tirsdag 4. oktober 2011

Flyvende griser, fisk og ål på Drøbak Akvarium

 I går gikk startskuddet for en ukes dypdykk i marin biologi og animasjonDrøbak Akvarium. Sammen leder for akvariet, Jessica Marks, har jeg denne uka tilhold på akvariet sammen 7 barn. Første dag gikk med til å bli bedre kjent med akvariet. Jessica kan fortelle mange spennende historier om beboerne i huset, og disse kan videre inspirere til fortellerglede i egne animasjoner om fisk og sjødyr. Vi startet med en enkel øvefilm første dag, hvor alle barna tilla hver sin fisk personlighet. Visste du at en torsk egentlig er en tosk? I den animerte virkeligheten er det heeeeelt sant!
 Det var en ivrig gjeng som lærte grunnprinsippene for animasjon den første kursdagen.
I dag startet barna og Jessica dagen med å studere landskapet rundt Drøbak. Barna fikk med seg tegnesaker for å tegne det de fant og så underveis.
På turen i fjæra tok barna med seg tang og skjell som skal benyttes i animasjonene.
 Etterpå bestemte vi at filmen skal foregå litt på land og litt under vann. Etter litt idèmyldring på hvem som skulle være med, skrev alle ned forslag på hva som kunne skje i fortellingen. Ut i fra disse lappene kom vi til slutt frem til en felles fortelling som skal animeres i to animasjonsbokser.
Vet du forresten at griser kan fly? Bare vent å se i slutten av uka...

Ingen kommentarer: