lørdag 26. mars 2011

Fra bok til film i Suldal


I dag har jeg lagt igjen 10 timer med effektivt animasjonsarbeid i Suldal sammen fire fantastiske jenter og deres like fantastiske lærer Anne Elisebeth fra Kulturskolen i Suldal. 
Anledningen for dette besøket var at de siden jul har omarbeidet en historie fra forfatteren Rasmus Løland som kommer fra disse traktene. Etter at Anne Elisebeth var på animasjonskurs med meg i Haugesund, har hun arbeidet med manus, kulisser og figurer sammen jentene fra kulturskolen. 
Og i helga var tiden inne for å animere fortellingen! Min oppgave i dette prosjektet har vært å hjelpe denne gjengen med  animasjonen og redigeringen fortellingen.
Animasjonsgjengen hadde bygd opp et flott bondemiljø ved bruk av naturmaterialer, papp og stein. Det hele så meget realistisk ut. Her har de lagt ned mange timers arbeid, og Anne Elisebeth og jentene har nok hatt det mye moro med dette prosjektet.
 Dukkene har stålskjellet og flotte drakter som Anne Elisebeth har sydd. Er de ikke flotte?  
Å benytte tekstiler gir en ekstra vitalitet til dukkene som gjør seg bra i animasjon.
 Bruken av naturmaterialer gir et fantastisk flott og realistisk miljø! Det er viktig å benytte falske eller tørkede materialer slik at de ikke visner mens man animerer! 
Her er hovedpersonene; to søte gutter som ikke alltid er verdens beste venner!
Dagen i dag har vært preget av mye moro, men også hardt arbeid som har krevd mye tålmodighet fra disse 6. klassejentene. Jeg er overbesvist om at det er en stolt gjeng som viser fram filmen sin den 8. april i Suldal kulturhus!
Etter premieren vil jeg legge filmen ut her på bloggen; 
Gled dere, denne er skikkelig bra!

3 kommentarer:

Mariann S Sæbjørnsen sa...

Å så spennende! Kjempeflott og inspirerende!

liv midt i livet sa...

Dette gledar me oss til. Datoen er allereie sett av.:)

Bente (Animasjon i skolen) sa...

Ja, dette var et skikkelig moro opplegg å få være med på! Barna har all grunn til å være stolt av filmen sin, så dere som får sett den på premieren har virkelig noe å glede dere til!