søndag 30. januar 2011

Helten min!

Jeg har vært på flyttefot, og i den forbindelse dukker diverse minner fram fra glemselen! Her om dagen fant jeg mitt signerte fotografi fra filmen "En varulvkanins bekjennelser" regissert av Nick Park!

Og alle som kjenner meg godt vet at Nick Park er helten min når det kommer til animasjon! 
Jeg regelrett digger ALT han har gjort. Det var hans Wallace og Grommit (og videoene til bandet TOOL. (annen regissør)) som fikk meg interrissert i animasjon for mange år tilbake!

To Bente. Best wishes- Nick Park
 Jeg har vært så heldig å få møtt Nick Park! Og jeg fikk ta med meg hele klassen min også! Det var en fantastisk dag jeg vil huske lenge: Sammen barna fikk vi se en førpremiere på hans nyeste film, vi fikk servert mat og drikke, vi fikk omvisning i Quisten animasjon sine lokaler, og til slutt fikk vi møte helten; NICK PARK! ...og han var akkurat så hyggelig som jeg forestilte meg! Han lærte oss hvordan vi selv kunne lage kaninene fra filmen, og vi fikk utdelt ekte ARDMAN- kit slik at vi fikk øvd oss. I tillegg fikk vi selvsagt hilse på Wallace & Grommit, og han lærte oss noen animasjonstriks! 
Helt fantastisk!

Det som var ekstra moro var at vi kunne spørre og grave om alt vi ville! Elevene mine drev med egne filmprosjekter på den tiden, så vi fikk mye hjelp. Flere av filmene var nok ganske Park- influert innen de ble ferdige. Jeg spurte om hans fohold til manuell animasjon kontra dataanimasjon. Han svarte at han like det manuelle best, og alltid prøvde å styre unna dataanimasjon. Dette stammet fra den tiden hvor han selv lærte å animere, og slikt fancy utstyr ikke fantes. Det var viktig å kunne det ekte håndverket, mente han. I tillegg røpte han at de i overnevnte film måtte ty til datateknikk en eneste gang. Det var i scenen hvor alle kaninene har blitt sugd opp i en beholder, og de flyr rundt der inne. 
Den scenen ble for vanskelig å få til pent ved manuell animasjon.
Visste dere forresten at det er teamet til Nick Park som står bak programvaren Stop Motion Pro? De benytter selvsagt en mer proff versjon enn den som skoler rundomkring benytter, men prinsippet er det samme!
Jeg fikk et signert bilde: To Bente, best wishes! Nå har det fått sin rette plass i glass og ramme på mitt animasjonslager i kjellerstua! Akkurat der det hører hjemme!

1 kommentar:

Bente (Animasjon i skolen) sa...

Tusen takk, Kenn
Det er alltid hyggelig med tilnakemeldinger!