mandag 26. april 2010

Nye bokser under utvikling

NFI, Norsk filmisntitutt, har skiftet leverandør av animasjonsboksen. I den forbindelse var det aktuelt å forandre litt på utseendet til boksen, slik at den blir enda mer brukervennlig. Boksen på bildet er kun en prototype, det blir enda flere forandringer enn hva som kommer til syne her.
For å ha større muligheter med 3D- animasjon, blir det en kameraåpning på kortsiden. Her er åpningen litt for langt opp, den blir lengre ned og større på den ferdige utgaven. I tillegg blir det satt inn en ekstra plate på den ene langveggen. Dette gjøres for å enklere kunne bygge 3D- miljøer inne på boksens kortside. I tillegg så kommer de nye boksene med lyset festet i taket i stedet for i sidene. Slik var de opprinnelige boksene for ti år tilbake, og jeg er kjempeglad for at lyset nå fjernes fra boksens kortsider. Her blir det mange nye muligheter, og jeg kjenner jeg gleder meg stort til å ta den nye boksen i bruk!

2 kommentarer:

Mariann S Sæbjørnsen sa...

Da bør jeg kanskje vente med å kjøpe boksen til den nye er i salg. Vet du om det tar lang tid?

Bente (Animasjon i skolen) sa...

Ja, de gamle er utsolgt- så du må nok vente uansett. Ta kontakt med Elisabeth Aalmo på Norsk filminstitutt, hun er i kontakt med produsenten og kan fortelle deg mer nøyaktig når de er klar.
Bente