søndag 31. januar 2010

Vi designer, bygger og animerer, del 3

60 elever på 7. trinn på Løren skole, har nå blitt ferdig med rommene de har tegnet,designet og bygget. Nå animeres elevenes planlagte historier i rommene nærmest på samlebånd. Det er umulig for 60 elever å animere samtidig, så vi har tre grupper i sving om gangen. De andre elevene har gått videre til andre aktiviteter i Kunst og håndverkstimene, og er klar til å "rykke inn" så snart en filmstasjon blir ledig. Det ligger mye arbeid bak alle filmsnuttene som produseres, og jeg tør påstå at mange har fått en aha- opplevelse når de har sett hvor mye arbeid som faktisk ligger bak det å produsere en animasjonsfilm.
For hvert eneste sekund med film, må figuren flyttes på 6 ganger. Vi tar altså fire bilder (frames) per bevegelse.
Og selv om filmene ikke har spillefilmslengde, er det ikke noe å si på kreativiteten som kommer fram i historiefortellingen! Her blir det mye ACTION! Legg forresten merke til de fine detaljene- her er ingen ting overlatt til tilfeldighetene.
Til nå er en film ferdig, og tre er i prosess. Til sammen tror jeg det blir 10 filmer! Følg med for oppdateringer!

5 kommentarer:

Mariann S Sæbjørnsen sa...

Heldige elever! Du er fantastisk flink til å inspirere!
Klem

Bente (Animasjon i skolen) sa...

Tusen takk! - Det er viktig å ha det moro på jobb, og det er jo også viktig for elevene å ha det moro når de lærer!

sandra sa...

Det ser jo riktig morsomt ut! Skulle ønske jeg kunne ha gjort noe slikt. :D

Bente (Animasjon i skolen) sa...

Det kan du! Det er ikke så vanskelig!

Ben sa...

Wow er bra å være tilbake med eksen min igjen, takk Dr Ekpen for hjelpen, jeg vil bare gi deg beskjed om at du leser dette innlegget i tilfelle du får problemer med kjæresten din og fører til skilsmisse og du ikke Ønsker skilsmissen, er Dr Ekpen svaret på problemet ditt. Eller du er allerede skilsmisse og du vil fortsatt at han / hun skal kontakte dr. Ekpen stavebeslåingen nå (ekpentemple@gmail.com), og du vil være glad for at du gjorde det