onsdag 20. januar 2010

Animasjonskurs i Trondheim

I dag var kulturskolelærerne i flertall på kurset. Det var moro å se hvor utrolig kreativ mange av dagens deltagere var, og sørgelig å innrømme at jeg faktisk måtte be deltagerne om å senke ambisjonsnivået! Tiden blir desverre ALLTID for knapp når en skal lære såpass mange ulike ting i løpet av et kurs. I tillegg til at deltagerne fikk følt litt "deadline"- stress, fikk de erfare hvordan selve animeringen kan gå litt tregt dersom den grunnleggende planleggingen er litt mangelfull.

Ved å bruke svært liten tid på utforming av historien de ville fortelle, førte dette til mange diskusjoner underveis i prosessen. Selvsagt bare HYGGELIGE diskusjoner! Ved å erfare hvor lite animasjon en faktisk får gjort ved å "ta ting på sparket" og snakke mellom hver eksponering, kan de sette seg inn i hvordan det føles for elevene når prosjektene blir kaotiske og uoversiktelige! Så...konklusjonen blir at de fleste prosjekter trenger forarbeid, og læreren må legge gode rammefaktorer til grunn for hvert prosjekt.

Både Playmojenta og Spidermann fikk viktige roller i den ene av dagens to filmer!
Denne grisen kan virkelig prompe!
Gruppene har bare fått tidtil å lage ett lydlag på filmene sine, men det viktigste i dag var uansett at de fikk animert og benyttet programvaren slik at den grunnleggende tryggheten er tilstede etter endt kurs.

Ingen kommentarer: