tirsdag 19. januar 2010

Animasjonskurs i Molde

Her er noen av de 10 lærerne som deltok på dagens animasjonskurs i Molde. De skal forhåpentligvis i nærmeste fremtid sette i gang med egne animasjonsprosjekter i skolen. Lameg gjerne vite hvordan det går!

Filmen om Jack Sparrow og Peter Pan er filmatisert framfor et fotografi mine tidligere elever har tatt. Ser bra ut, ikke sant? Jeg tar vare på det meste av materiell, en vet aldri når noen kan få bruk for det igjen!
Gruppa som har laget filmen Nabokrangel lagde tre ulike hoder for å formidle figurens følelser. - Denne teknikken er god å benytte for barn som ikke har utviklet finmotorikken nok til å skifte mellom flere små munner og øyenbry på figuren.

Jeg prøver alltid å sette av nok tid til redigering på kursene, men av en eller annen grunn så får vi hastverk mot slutten likevel. I og med at vi råredigerer allerede i animasjonsprogramvaren, er det stort sett bare rulletekster og lyd som legges på i redigeringsprogrammet. Lyden er viktig- det er halve opplevelsen ved en film. Jeg deler de ulike lydene inn i replikklyder, effektlyder og musikk. Gruppene rekker stort sett alltid å legge på replikklydene, og det er bra. Desverre så blir det nesten alltid for liten tid til å virkelig finpusse på effektene og musikken. Men pytt, pytt...det viktigste på kurset er å lære HVORDAN en gjør det, så får en heller finpusse senere.

Begge gruppene rakk to lydlag i dag- de var skikkelig effektive!


2 kommentarer:

Arnt sa...

Hei!
Takk for hyggelig kurs.
Ville bare stikke innom å se på vår egen film, men får ingen filmer til å starte.
Er det noe "galt" med meg?
Vet du om en vanlig årsak til dette?

Arnt.

Bente (Animasjon i skolen) sa...

Så fint at du koste deg på kurset! Det gjorde jeg også.
Ikke noe galt med deg når du ikke finner filmene, hehe... Det var flere som meldte tilbake om problemet, men nå er alt i orden igjen! Jeg har ingen annen forklaring enn at det muligens har vært en feil hos "Blogger"