torsdag 2. april 2009

Animasjonskurs på Lillehammer 2

Jeg tar alltid med masse materiell når jeg holder kurs. Har man en idètørke, så kan man alltids la seg inspirere av alle de vakre tingene som finnes. Man kan animere med alt! I dag var det leketøy og ferdigutklipte matvarer som fristet deltagerne.

Deltagerne delte seg inn i to grupper. Den ene gruppa lagde en 3D- animasjon med lekefigurer. Lekefigurer egner seg godt til animasjon fordi de fleste har bevegelige ledd. Det gjør det morsomt og enkelt å lage naturalistiske bevegelser. Gruppa lagde en en flott liten film om Spiderman som møtte Actionman,.... og en liten ball!

Det ble ikke lagt så stor vekt på bruk av storyboard og planleggingsverktøy i dag. Historien ble til etter hvert som den ble animert...

Den andre gruppa lagde en reklamefilm i Cut- out.- Et morsom lite egg kommer seg ut av handleposen og tjuvstarter på påska.
Deltagerne fikk prøvd å animere både ved bruk av stativ og animasjonsboksen.
Desverre så var vi litt uheldig med lagringen av Spidermanfilmen, og med import av alle stillbildene fra Stopmotion (som var nødredningen) ble filmen over en time lang til slutt. Hver stillbilde har en varighet på ca 4-5 sekunder når de importeres uten å ha blitt rendret som film først.

Men her er i alle fall en flott reklamefilm laget på kurset i dag:
Musikken er fra Stopmotionpro sin hjemmeside.

2 kommentarer:

Vibeke / Mammas Hus sa...

Artige rulleteksten! Jan Thomas *ler*


Bhg-plass; enda en grunn til at dere skal flytte hit! *fnise*

Bente (Animasjon i skolen) sa...

Joda, en morsom rulletekst!

Vi satset på Bhg i Skedsmo, bare synd jeg ikke får fulgt og hentet da...